Meni

Radno vreme

Ponedeljak - Petak

08:00 - 17:00

+ 381 22 2451 630 tehnobozici@gmail.com Adresa: Stojana Čupića 55, 15000 Šabac, Srbija

Suve šljive

Šljiva sa našeg podneblja ubraja se u najhranljivije i najkvalitetnije na svetu i kao takva još od davnina slovi za pravi srpski brend. Prepoznatljivo dobar ukus, visoki sjaj pokožice mrko crne boje i mnoga korisna svojstva, postavili su je na pijedestal među domaćim voćem.
Šljiva koju mi koristimo za dobijanje centralnog proizvoda naše kompanije je sorte "Stanley". Mi je sušimo u tunelskim sušarama kapaciteta 160 tona za 24 časa. Osušenu je dalje kalibrišemo po krupnoći, iskoštavamo po želji kupaca i na kraju pakujemo u pakovanja po dogovoru. Čitav proizvodni proces se odvija na sopstvenim mašinama i uz kontrolu najstručnijeg osoblja.

Činjenice i zanimljivosti vezane za suvu šljivu:

- Jedan od najstarijih kineskih lekova napravljen je upravo od suve (dimljene) šljive i nosi naziv Ubai. Ovaj lek ublažava simptome mučnine, groznice i kašlja.
- U sastavu suvih šljiva nalazi se koncentrovani sorbotol i vlakna, što im pruža veći laksativni efekat od svežih šljiva.
- Na vrhu liste od 24 vrste voća antioksidantne moći nalazi se sveža šljiva (prunus domestica), dok je suva šljiva daleko ispred suvih smokvi, urmi, grožđa, kajsija...
- Dame koje vode računa o izgledu i zdravlju svog organizma, treba da znaju da suve šljive uništavaju slobodne radikale u krvi, i na taj način usporavaju starenje i prerano dobijanje bora.
- Suve šljive se preporučuju za pravilan rast i razvoj dece.
- Posebno su bogate vitaminima A i C, kalcijumom, magnezijumom i gvožđem.